top of page

Svarbus ne tik išorės, bet ir vidaus saugumas

Lietuvos policijos profesinės sąjungos (LPPS) pirmininkė Roma Katinienė su komandos nariais ir Lietuvos Respublikos Ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos vadovas Kęstutis Pauliukas  susitiko su kandidatu į prezidentus Giedrimu Jeglinsku.



Giedrimas Jeglinskas yra dirbęs krašto apsaugos viceministru bei NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoju, todėl valstybės saugumo klausimai ir pareigūnų vaidmuo šioje saugumo architektūroje jam ne svetimi. Susitikimo metu buvo aptarti opiausi ir skubiausiai spręstini policijos pareigūnų motyvavimo, aprūpinimo klausimai, užsiminta ir apie nepasiteisinusius policijos pareigūnų lūkesčius po VR ministrės pažado žymiai pakelti atlyginimus. Šiomis dienomis gavę atlyginimo lapelius su pirmuoju, kaip žadėta, pakeltu atlyginimu, pareigūnai neslėpė nusivylimo. Atsižvelgiant į infliaciją ir turint omenyje buvusius ministerijos pažadus pakelti algas bent šimtu eurų, žmonės, galima sakyti, pasijuto apgauti. Nes LPPS apklaustų pareigūnų alga kilo nuo keliolikos iki kelių dešimčių eurų.



LPPS pirmininkė konstatavo, kad pardavėjos normaliame prekybos centre uždirba daugiau už policijos pareigūną, ir tokia padėtis esanti nenormali. Giedrimas Jeglinskas sutiko su tuo, kad policijos pareigūnams turėtų būti suteikiamos socialinės garantijos, kurios būtų ne mažesnės už Lietuvą saugančių karių. R.Katinienės ir G.Jeglinsko pozicijos sutapo, kad išorės saugumas ir valstybės vidaus saugumas yra sritys, kurioms būtinas adekvatus valdžios dėmesys, atsižvelgiant į esamas ir kylančias grėsmes, tad šias sritis būtina stiprinti. 

LPPS pirmininkė Roma Katinienė po susitikimo teigė: „Esame atviri visoms politinėms jėgoms bei kitiems kandidatams į prezidentus, tad mielai kviečiame susitikti ir įsiklausyti tiek į mūsų  ginamų pareigūnų realią situaciją, tiek išsakyti savo pozicijas bei požiūrį į policijos sistemą, jos  skaudulius sėkmės rinkimuose atveju“.



Kitos naujienos

bottom of page