top of page

Roma Katinienė: „Tokio nerimo dėl sistemos dar nėra buvę“

Praėjusią savaitę, Lietuvos policijos profesinės sąjungos ( LPPS) pirmininkė Roma Katinienė lankėsi Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate (toliau – Kauno apsk. VPK) Kėdainių rajono policijos komisariate, kur susitiko su komisariato darbuotojais. Susitikimą inicijavo LPPS tarybos narė Aušra Mickevičienė ir Kauno skyriaus tarybos narė Rasa Flerienė, dirbančios Kėdainių policijos komisariate.



Susitikimo metu R. Katinienė pasidalino profesinių sąjungų pozicija apie planuojamas pertvarkas policijoje, Valstybės tarnybos projektą, pagrindinius profesinių sąjungų prioritetus ir darbus rudenį.

Daugiau kaip dvi valandas vykusioje diskusijoje, buvo aptartos šio komisariato pareigūnams aktualiausios problemos – metinių vertinimų metodikos, žemiausių pareiginės algos koeficientų, grįžusių iš vaiko auginimo atostogų, skatinimų, darbo krūvių perskirstymo Kauno apsk. VPK teritoriniuose policijos komisariatuose, kai Kauno miesto ir rajono policijos komisariato ikiteisminiai tyrimai yra perduodami į Kėdainių policijos komisariatą, suminės darbo laiko apskaitos taikymo, darbo organizavimo pasikeitimo dėl startavusios reagavimo padalinių reformos, „kurjerių“ ir „pavežėjų“ paslaugų teikimo teismams, prokuratūrai ir kt.

R.Katinienė : „ Per pastaruosius porą mėnesių teko tiesiogiai susitikti ir bendrauti su policijos pareigūnais iš Nemuno, Žaliakalnio, Kėdainių, Kazlų Rūdos, Marijampolės, Anykščių, Palangos ir kitų policijos komisariatų bei specializuotų padalinių. Kiekvieną dieną, profesinė sąjunga gauna informaciją, problemas iš savo narių. Ir prisipažinsiu, per daugiau kaip penkiolika metų savo veiklos profesinėje sąjungoje, tokio nerimo už sistemą, nejaučiau. Žinoma, Generalinis komisaras, sako, kad socialiniai partneriai per jautriai reaguoja ir dramatizuoja situaciją. Bet gal Generalinis komisaras pakeistų poziciją, jei dažniau susitiktų su policijos bendruomene įvairiais formatais, išgirstų, ką sako ir kaip jaučiasi pareigūnai bei dirbantys policijoje ir pagaliau realiai imtų spręsti - didžiulio pareigūnų ne komplekto, darbo krūvių, skaidrios skatinimo ir motyvavimo sistemos sukūrimo, darbo užmokesčio didinimo ir kitas – problemas. Situacijai nesikeičiant, Lietuvos policijos profesinės sąjungos taryba neatmeta ir protestų galimybės, nes kol kas problemos sprendžiamos vangiai“.

Kitos naujienos

bottom of page