top of page

Pradėjo galioti 2022 metų Nacionalinė kolektyvinė sutartis

Nuo š.m. sausio 1 d. pradėjo galioti 2022 m. Nacionalinė kolektyvinė sutartis. Jos nuostatos galioja keturių profesinių sąjungų organizacijų - Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“, Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ ir Respublikinės jungtinės profesinės sąjungos ir Lietuvos policijos profesinės sąjungos – nariams.



Svarbu tai, jog Nacionalinėje sutartyje nustatytos garantijos ir sąlygos taikomos tik sutartį pasirašiusių profesinių sąjungų nariams ir tik tiems, kurie nariais tapo iki jos pasirašymo, t.y. iki 2021 metų spalio 22 d.

Nacionalinė sutartis galioja ir Lietuvos policijos profesinės sąjungos nariams.

Primename, kad 2022 m. Nacionalinėje kolektyvinėje sutartyje yra numatytos papildomos garantijos profesinės sąjungos nariams: papildomos kasmetinės atostogos saviugdai 2 darbo dienos; atostogos mokymuisi; dienos sveikatinimuisi, jeigu nesinaudojama atostogomis mokymuisi.

Primename, kad Nacionalinė kolektyvinė sutartis ir joje nustatytos papildomos garantijos galioja kalendoriniais 2022 metais, iki š.m. gruodžio 31 d. , todėl raginame jau dabar planuotis kaip pasinaudosite sutartyje įtvirtintomis papildomomis garantijomis.

Kitos naujienos

bottom of page