top of page

Policijos spindesys ir skurdas

Š.m. vasario 1 d. Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkė Roma Katinienė apsilankė Kelmės rajono policijos komisariate.



Susitikime su darbuotojais domėjosi, kuo gyvena pareigūnai, su kokiomis problemomis susiduria.

LPPS pirmininkė pasidalijo turima informacija apie situaciją, finansavimą bei perspektyvas, projektą dėl pamąstymų perspektyvoje keisti tvarką, reglamentuojančią pareigūnų pensijos skyrimą.

Labiausiai Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkę pribloškė apgailėtinos darbo sąlygos komisariate.

„Nors savo akimis matai, sunku patikėti, kad vis dar yra tokių komisariatų, juose priimami lankytojai, dirba pareigūnai ir darbuotojai. Keista, jog Policijos departamentas perka naujus, itin brangius ir prabangius automobilius, siekdamas pademonstruoti kažkokį aukštą lygį prieš NATO viršūnių susitikimo svečius užsieniečius, kai šiam departamentui pavaldžios įstaigos darbuotojai dirba sąlygomis, kurios kaip iš „balanos gadynės“. Mano nuomone, visi komisariatai, nepriklausomai nuo jų vietos šalyje, turėtų būti tvarkingi ir atitinkantys sveikatos, higienos normas. Po apsilankymo Kelmės rajono policijos komisariate ir pamatyto vaizdo, prabangių automobilių pirkimas ir panegirika viešojoje erdvėje, atrodo nesuderinama ir neatsakinga. Tokių policijos komisariatų vien Šiaulių apskrityje yra ir daugiau - Raseinių, Radviliškio. Suprantame, kad NATO viršūnių susitikimui automobiliams įsigyti buvo skirta papildomų lėšų, tačiau sunkiai suvokiama pozicija, kad pasirodyti prieš užsienio svečius lėšų biudžete surandama, o sąžiningai sumokėti policijos pareigūnams už viršvalandinį, padidėjusį darbo krūvį, papildomas funkcijas, kelionės išlaidas į darbą ir iš jo, darbo užmokesčio pakėlimui - pinigų nėra. Gyvename kažkokių kreivų veidrodžių karalystėje, o po to stebimės, kad į policiją niekas nenori ateiti dirbti.“, - sakė LPPS pirmininkė Roma Katinienė.













Kitos naujienos

bottom of page