top of page

Palangoje – du susitikimai su policijos pareigūnais

Pirmadienį Palangos policijos komisariate pakartotinai, kaip ir buvo susitarta, apsilankė Lietuvos policijos profesinės sąjungos (toliau – LPPS) pirmininkė Roma Katinienė.



Priminsime, kad šiame policijos komisariate ji lankėsi sausį. Tąkart LPPS pirmininkė R. Katinienė darbuotojams pristatė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos viziją dėl pareigūnų pensijų, diskutavo apie darbo organizavimą, nuo naujų metų įsigaliojus papildomoms socialinėms garantijoms tėvams auginantiems vaikus iki 3 metų.

Su Palangos policijos pareigūnais tuomet kalbėtasi apie problemas, su kuriomis susiduria bei jų sprendimus, darbo organizavimo pakeitimus, kurie motyvuotų dirbti. Diskusijos užsitęsė ir liko daug neaptartų klausimų, prie kurių sugrįžta praėjusį piarmadienį, vasario 13 d.

Kaip ir planuota, Profsąjungos pirmininkė susitiko su Palangos policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnais, kurie kėlė darbo su policijos rėmėjais problemas, taip pat -dėl darbo vasaros laikotarpiu.

Susitikime aptartos Reagavimo skyriaus darbo organizavimo problemos, galimi jų sprendimo būdai.

„Susitikimai su pareigūnais – visada vertingi. Noriu patikinti, jog kartu su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Palangos policijos komisariato vadovais bandysime kartu ieškoti problemų sprendimų. Ne eilinių pareigūnų problema, kad policijoje trūksta žmonių ir aukščiausiu lygmeniu nėra sprendžiamos problemos. Policija atlieka daug funkcijų, nuo prevencijos iki nusikaltimų tyrimo, todėl yra aiškus, konkretus funkcijų pasiskirstymas tarp padalinių. Reagavimo padalinio pagrindinė funkcija yra reagavimas į įvykius, pirminės medžiagos surinkimas įvykio vietoje, pro aktyvi veikla užkardant teisės pažeidimus, o ne pareiškimų tyrimas, sprendimų priėmimas ir kitų Veiklos padaliniui priskirtų funkcijų atlikimas. Jei viename skyriuje yra pareigūnų kaita ir trūkumas, reikia identifikuoti problemas ir jas spręsti. Panašu, kad Palangos policijos komisariate pagrindinė problema yra personalijų klausimas ir per šią prizmę priimami netinkami darbo organizavimo sprendimai, tai policijos pareigūnus stipriai de motyvuoja“, - po susitikimo sakė Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkė.

Kitos naujienos

bottom of page