top of page

Maždaug 100 tūkst. eurų vertės parama savaitgalį pasiekė Ukrainos policijos pareigūnus

Šį savaitgalį Lietuvos policijos profesinės sąjungos (toliau – LPPS) pirmininkė Roma Katinienė su keliais profesinės sąjungos atstovais nugabeno pirmąją paramos Ukrainos policijos pareigūnams partiją į Lvivo apskrities policijos komisariatą, iš čia ji bus paskirstyta į „karščiausius“ taškus visoje Ukrainoje. Paramos vertė apie 100 tūkst. Eurų.

Vakar su Lietuvos policijos profesine sąjunga susisiekę Ukrainos policininkai padėkojo už gautą paramą, kuri jiems labai reikalinga, ypač šiuo šaltuoju periodu.



Pasak LPPS pirmininkės Romos Katinienės, paramos siuntoje buvo apatiniai, termo rūbai, kariški taktiniai auliniai batai, mėsos konservai, sausi daviniai, negendantys produktai ir kiti daiktai, kurie labai reikalingi, kartu su Ukrainos kariuomene šalį ginantiems, policininkams ir kuriuos noriai aukojo tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys.

„Mūsų surinkta parama skirta išskirtinai policininkams, taip pat žuvusių policijos pareigūnų šeimoms”, - sakė R.Katinienė.

Po apsilankymo Ukrainoje, pasak R.Katinienės, pabendravus su Ukrainos Lvivo apskrities policijos vadovais, buvo nuspręsta paramos akciją tęsti.

„Pristačius paramą mums pavyko susitikti pabendrauti su Lvivo apskrities policijos vadovais. Pasiteiravus, kokių dar daiktų reikėtų, Lvivo apskrities policijos vadovai pirmiausia nuoširdžiai padėkojo visiems aukojusiems ir patikslino, jog reikėtų aulinių kariškų batų, nešiojamų radijo ryšio stotelių, žiūronų. Atsižvelgdami į jų prašymą suformavome naują reikalingų daiktų sąrašą“, - sakė R.Katinienė.

Tikslinė parama Ukrainos policininkams, žuvusių ar nukentėjusių pareigūnų šeimoms renkama toliau.

Reikalingi: apatiniai tiek paprasti, tiek termo, alkūnių ir kelių apsaugos, taktinės pirštinės, kariški taktiniai auliniai batai, žiūronai, nešiojamos radijo ryšio stotelės, mėsos konservai (ne stiklinėje pakuotėje), ilgai negendantis maistas, asmens higienos (vienkartinės ar mažos pakuotės) ir medicinos priemonės (pirmosios pagalbos rinkiniai).

Primename, kad Lietuvos policijos profesinė sąjunga nuo praėjusių metų aktyviai bendradarbiauja su Ukrainos nacionalinės policijos pareigūnų profesine ir yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį. Rusijai užpuolus Ukrainą, Ukrainos policijos pareigūnai tapo kariuomenės dalimi, nuo tos minutės jie ne tik užtikrina viešąją tvarką, bet ir kovoja už šalies laisvę. Policininkai tiek su separatistais, tiek su priešo kariuomene kovoja miestų viduje.

„Grįžome sukrėsti. Neįmanoma ramiai žiūrėti į nusidriekusias kilometrines automobilių eiles link pasienio su Lenkija. Reikia pamatyti tuose automobiliuose sėdinčių moterų, senelių, vaikų akis. Esame visa širdimi su Ukrainos žmonėmis ir labai išgyvename dėl šios šalies policijos pareigūnų, kuriems tenka dviguba našta ir atsakomybė. Tęsdami pradėtą paramos rinkimo Ukrainos policijos pareigūnams akciją, norime bent šiek tiek pagerinti jų būtį karo metu ir kuo galime padėti“, - sakė tik ką iš karo naikinamos Ukrainos sugrįžusi Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkė.

Norintieji prisidėti prie paramos Ukrainos policijos pareigūnams turėtų kreiptis: Lietuvos policijos profesinė sąjunga tel. +37060330376 arba el.paštu info@policijosps.lt ar profesinesajunga.lpps@gmail.com

Galima taip pat aukoti ir pinigus: Lietuvos policijos profesinė sąjunga Luminor Bank AS

LT804010051005550848, mokėjimo paskirtis : parama Ukrainai



Kitos naujienos

bottom of page