top of page

Policijos pareigūnai, eilėje prie vakcinos nuo Covid-19, paskutiniai

Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacija susirūpino, kad skiepų nuo Covid-19 pareigūnai, nors vykdo gyvybiškai svarbias valstybės ir visuomenės funkcijas, gali dar ilgai nesulaukti.



Tokios mintys kyla matant, kad Lietuvos sveikatos ministro praėjusių metų gruodžio 23 d. priimtas įsakymas „Dėl skiepijimo valstybės biudžeto lėšomis įsigyjama Covid -19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina prioritetinės gyventojų grupės patvirtinimo“, vien sausio mėnesį pakeistas du kartus, o naujai įtraukiamos prioritetinės grupės vidaus tarnybos pareigūnus nustumia į šio sąrašo galą.

Pasak Lietuvos policijos profesinės sąjungos (toliau – LPPS) pirmininkės Romos Katinienės, nuolatinis įsakymo keitimas ir papildomų prioritetinių grupių įtraukimas ne eilės tvarka, atitolina vidaus tarnybos pareigūnų vakcinacijos pradžią. Tuo tarpu vidaus tarnybos įstaigos, suvokdamos, jog būtent pareigūnai viena tų grupių, kurios su Covid -19 grėsme susiduria kasdien ir todėl susirgti šia pavojinga infekcija rizikuoja dažniau, atsakingai pasirengė vakcinacijos procesui, sudarė pareigūnų skiepijimo etapais planus, tikslius sąrašus.

„Kodėl policijos pareigūnai, kurie be ir taip svarbių valstybei ir visuomenei funkcijų dar tiesiogiai užtikrina ir karantino režimo ribojimų kontrolę, atsidūrė sąrašo gale? Suprantama, jog kiekvienas sąrašas turi pradžią ir pabaigą, tačiau kas paaiškins, kodėl policijos pareigūnai yra mažiau svarbūs nei vaistininkai, sportininkai, kitų profesijų atstovai?“- stebėjosi LPPS pirmininkė.

Anot profesinės sąjungos pirmininkės R.Katinienės, policijos pareigūnai kovoje su pandemija atlieka ne antraeilį vaidmenį - kontroliuoja saviizoliacijoje esančius asmenis, dirba kontrolės tarp savivaldybių postuose, reaguoja į įvykius, tiria nusikaltimus, atlieka ikiteisminio tyrimo veiksmus, visais minėtais atvejais tiesioginiai kontaktai neišvengiami.

„Valdžios atstovai, jų priimtoms pandemijos suvaldymo priemonėms įgyvendinti, pirmiausia kreipėsi į policiją, todėl nuviliančiai atrodo sveikatos apsaugos ministro įsakymas dėl skiepijimo prioritetinių grupių nustatymo ir tikiuosi, kad tai yra tik vienos ministerijos klerkų nekompetencija, o ne visos Lietuvos Respublikos Vyriausybės požiūris į policininkų atliekamą darbą“, - sakė R.Katinienė.

LTPF raštu kreipėsi į Vyriausybę bei Sveikatos apsaugos ministeriją, prašydama skubiai pakeisti įsakymu nustatytas skiepijimo valstybės biudžeto lėšomis nuo Covid -19 prioritetines gyventojų grupes ir visus policijos pareigūnus perkelti į aukštesnę prioritetinę grupę.



Kitos naujienos

bottom of page