top of page

Kauno apskrities vadovybė nusprendė nebausti pareigūnų

Du Lietuvos policijos profesinės sąjungos nariai neseniai sulaukė netikėtos žinios – Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas nusprendė neskirti jiems tarnybinių nuobaudų. 



Pasak Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkės Romos Katinienės, toks sprendimas – netikėtas, tačiau veiksmingesnis nei nuobauda.

„Pasitikėjimas, kurį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas išreiškė, nuspręsdamas pareigūnams neskirti nuobaudos, yra labai įpareigojantis. Manau, kad jį gavę pareigūnai pasimokys iš painios situacijos, kad ateityje išvengtų galimų klaidų“, - sakė R.Katinienė.

Pareigūnams tarnybiniai patikrinimai atlikti po piliečio skundo dėl reagavimo į pranešimą apie teisės pažeidimą. Po atlikto tarnybinio patikrinimo formaliai su pažeidimu sutiko tiek pareigūnai, tiek profesinė sajunga. Anot Lietuvos policijos profesinės sąjungos, atsižvelgiant į tarnybinio nusižengimo pobūdį, kilusias pasekmes pats tarnybinio patikrinimo atlikimo faktas jau pasiekė tarnybinei atsakomybei keliamus tikslus.

„Klaidų pasitaiko visiems, todėl pravartu pareigūnams kartas nuo karto priminti atrodytų ir taip jau žinomus dalykus bei reikalavimus, galiojančius teisės aktus ir instrukcijas. Matydama švietimo stygių, Profesinė sąjunga kaip vieną pagrindinių uždavinių šiais metais yra užsibrėžusi savo narių švietimą, tad minėtoje situacijoje dalyvavusieji profesinės sąjungos nariai bus pakviesti pokalbiui apie būtinybę tinkamai vykdyti savo tarnybines pareigas. Dar kartą norime padėkoti išmintingą sprendimą priėmusiai Kauno apskrities policijos vadovybei, kuri parodė, jog tikimasi didesnės naudos iš pasitikėjimo ir dalykiško pokalbio su pareigūnais“, - sakė LPPS pirmininkė.

Kitos naujienos

bottom of page