top of page

Dėl pareigūnų - pasiruošę kalnus nuversti

Lietuvos policijos profesinės sąjungos (LPPS) aktyvas vakar, talkinant lyderystės mokymus rengiančiai „Academia Dominorum“ komandai, buvo susirinkęs į strateginio planavimo sesiją. Sesijos metu LPPS lyderiai išsigrynino artimiausių metų  veiklos viziją, aptarė jau įvykdytus ir išsikėlė dar ambicingesnius  tikslus.



Sesijoje dalyvavo LPPS pirmininkė Roma Katinienė, šios profesinės sąjungos skyrių vadovai iš visos Lietuvos, taip pat - biuro darbuotojai. Lietuvos policijos profesinė sąjunga, kurios narių skaičius per praėjusius metus žymiai pagausėjo, neketina užmigti ant laurų. LPPS ne tik pasirengusi maksimaliai dirbti, kad  pateisintų jau esamų narių lūkesčius, bet ir ketina tapti patikima užuovėja tiems policijos pareigūnams, darbuotojams bei personalui, kurie dar tik ruošiasi rinktis kelią su šia profesine sąjunga. LPPS stiprybė ir išskirtinumas – drąsūs, tikslūs ir laiku panaudojami narių gynimo įrankiai bei svertai. Dialogas su socialiniais partneriais, ginant pareigūnų teises bei lūkesčius, gali virsti stipresnį poveikį turinčiomis teisėtomis priemonėmis, jei būtų bloginamos pareigūnų darbo, poilsio sąlygos, paminama jų teisė į tinkamas sveikatos paslaugas ir reabilitaciją; jei mokamas neadekvačiai mažas (neatsižvelgiant į krūvį ir infliaciją) atlyginimas, jei pareigūnai patiria persekiojimą, mobingą ir kitas problemas, kurių sprendimas yra profesinės sąjungos kompetencijoje.





Sesijoje, kuri truko dešimt akademinių valandų, susirinkusi LPPS komanda pademonstravo ypatingą vieningumą ir susitelkimą, kas rodė sveiką mikroklimatą organizacijos viduje, gebėjimą bendradarbiauti  ir spręsti kylančius uždavinius.   



Kitos naujienos

bottom of page