top of page

Viskas, ką turite žinoti apie mamadienius/tėvadienius


Pastebėjome, jog pareigūnams - profesinės sąjungos nariams šiuo metu kyla klausimų dėl galimybės pasinaudoti mamadieniu/tėvadieniu.




Nuo 2022 metų rugpjūčio 1 dienos įsigaliojo Darbo kodekso pakeitimas - MAMADIENIS IR TĖVADIENIS – IR AUGINANTIEMS 1 VAIKĄ. Nuo rugpjūčio 1 dienos mamos ir tėčiai, auginantys vieną vaiką iki 12 metų, įgyja teisę į mamadienį ir tėvadienį 1 kartą per 3 mėnesius. Taigi, vieną vaiką auginantys tėvai per metus gaus 4 papildomas laisvas dienas.


Įsigaliojus darbo kodekso pakeitimui kilo šioks toks neaiškumas, ar toliau turėtų būti taikomas Lietuvos policijos šakos kolektyvinės sutarties 63 p.?


Šis klausimas buvo aptartas Policijos departamento Centrinio valdymo komiteto posėdyje, vykusiame š. m. rugpjūčio 25 d.

Nutarta, kad Lietuvos policijos šakos kolektyvinėje sutartyje numatyta socialinė garantija (63 p.) yra papildoma ir toliau kaip ir iki šiol galioja profesinės sąjungos nariams.

Primename - Lietuvos policijos šakos kolektyvinės sutarties 63 punktas numato, jog Profesinės sąjungos narys, auginantis vieną vaiką iki 8 metų, per 3 mėnesius gauti vieną poilsio dieną vaikui prižiūrėti. Profesinės sąjungos narys, norėdamas gauti papildomą poilsio dieną, privalo apie tai raštu informuoti savo tiesioginį viršininką likus ne vėliau kaip 10 kalendorinių dienų iki poilsio dienos.


!!! Profesinės sąjungos narys gali pasinaudoti mamadieniu / tėvadieniu, pagal Lietuvos policijos šakos kolektyvinės sutarties 63 p. nepriklausomai nuo to, ar jam priklauso papildoma poilsio diena vaikui prižiūrėti pagal darbo kodeksą.

Kitos naujienos

bottom of page