top of page

Susipažinimas su funkcijomis dėl mobilizacijos – spausti „susipažinau“ ar „atsisakau susipažinti"?

Į Lietuvos policijos profesinę sąjungą, kreipėsi nariai, klausdami ar jie privalo susipažinti su policijos pareigūnų savitarnos portale sukurta užduotimi: „Susipažinti su funkcijomis, privalomomis paskelbus mobilizaciją ar teikiant priimančios šalies paramą, aktas“.



Pateikiame teisininko išaiškinimą šiuo klausimu, nes jis gali būti aktualus ir kitiems pareigūnams-profesinės sąjungos nariams.

„Suprantama, kad daugeliui žmonių karo atveju atsirastų baimė dėl savo saugumo, tačiau policijos pareigūnai dirba policijos įstaigoje, kurios funkcijos karo padėties atveju išsiplėstų ir būtų itin svarbios, todėl visi darbuotojai turėtų ir toliau dirbti. Darbuotojams, kurie neatvyktų į darbą, grėstų administracinė atsakomybė pagal Administracinių nusižengimų kodeksą.

Dėl susipažinimo su užduotimi, rekomenduotume pažymėti, kad susipažinote. Paspaudus „atsisakau susipažinti", būtų sudaroma komisija, kurios akivaizdoje jūs būtumėte supažindinta su šia informacija. Toks veiksmas galėtų sukelti abejonių dėl jūsų lojalumo darbovietei. Pabrėžtina, jog tai yra tik susipažinimas, o ne sutikimas dėl papildomų funkcijų“.

Kitos naujienos

bottom of page