top of page

Skirta nuobauda panaikinta po pusmečio

Prieš pusmetį Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Nusikalstamų veikų registravimo skyriaus vyriausiajam tyrėjui, atlikus tarnybinį patikrinimą, paskirta tarnybinė nuobauda – pastaba – praėjus pusmečiui panaikinta. Už padarytą tarnybinį pažeidimą pareigūnui buvo paskirta – pastaba.



Pasak Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkės Romos Katinienės, eidami tarnybą pareigūnai kartais dėl įvairių dažniausiai netyčinių veiksmų padaro pažeidimų, kurie skaudžiai jiems atsiliepia: gauti nuobaudą visada nemalonu, tai sukelia finansinių ir karjeros praradimų, nes gavus tarnybinę nuobaudą, kurį laiką negalimi skatinami, nėra galimybės nuobaudos galiojimo metu kilti pareigose.


Anot LPPS pirmininkės, labai svarbu, kad aiškinantis aplinkybes ir skiriant tarnybinę nuobaudą, būtų laikomasi protingumo kriterijaus.


„Lietuvos policijos profesinės sąjungos vienas pagrindinių tikslų – pagalba nariams ir jų atstovavimas. Todėl profesinė sąjunga aktyviai dalyvauja, kai sprendžiamas tarnybinės nuobaudos skyrimo klausimas. Efektyvaus atstovavimo siekiama derybomis ir susitarimais, ieškant kontakto su darbdaviu, kartu sprendžiant problemas. Ir šiuo atveju, prieš skiriant tarnybinę nuobaudą, buvo diskutuota su apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku, aptartos visos aplinkybės, lėmusios pažeidimą. Įvertinus situaciją, sutarta, jog paskirta nuobauda pareigūnui bus panaikinta anksčiau termino. Šio susitarimo laikytasi, o pareigūnui nuobauda panaikinta po pusmečio“, - bendradarbiavimu džiaugėsi R.Katinienė.

Kitos naujienos

bottom of page