top of page

Konsultacija dėl privalomo sveikatos patikrinimo ir pakartotinio skiepo

Š.m gruodžio 1 d. įsigaliojus Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2021-11-29 įsakymui Nr. V-2701 „Dėl darbuotojų, kurie privalo pasitikrinti, ar neserga COVID-19 liga (koronaviruso infekcija), dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija ir (ar) karantinas, sveikatos patikrinimų reikalavimų“ į Lietuvos policijos profesinę sąjungą kreipėsi daug narių su klausimais, ar jie privalės testuotis be papildomo skiepo.



Profesinė sąjunga informuoja, jog pagal minėtu įsakymu patvirtintus kriterijus, kuriais vadovaujantis darbuotojams neatliekami sveikatos patikrinimai, ar neserga COVID-19 liga (koronaviruso infekcija), neprivalo testuotis tie pareigūnai, kurie yra pilnai pasiskiepiję (po dviejų „Comirnaty“, „Spikevax“ ar „Vaxzevria“ skiepo dozių arba po vienos „COVID-19 Vaccine Janssen“ dozės) arba persirgę COVID-19 liga, jei nuo PGR tyrimo praėjo ne daugiau kaip 210 dienų arba prieš mažiau nei 60 dienų yra gavę teigiamą kiekybinio ar pusiau kiekybinio serologinio imunologinio tyrimą atsakymą.

Šiame kriterijų sąraše nėra numatyta papildoma vakcinacija, todėl nebūtina papildomai skiepytis tam, kad nereikėtų periodiškai testuotis.




Kitos naujienos

bottom of page