top of page

Jurbarko policija problemas spręs ieškodama kompromisų

Lietuvos policijos profesinės sąjungos (toliau – LPPS) pirmininkė R.Katinienė kartu su Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku M.Baršiu, spręsdami policijos pareigūnų keliamas problemas ir ieškodami bendrų sprendimų, praėjusią savaitę lankėsi Jurbarko policijos komisariate.



Susitikime tiek su policijos komisariato vadovu A. Dumčiumi, tiek su darbuotojais buvo susitarta dėl kai kurių problemų sprendimų ir terminų.

Susitikime pareigūnai kėlė paprastus, su tarnybos eiga susijusius, klausimus dėl Reagavimo skyriaus pareigūnams iškeltų metinių uždavinių, ekipažo porininkų pastovios kaitos, neteisingo rezultatų skaičiavimo, sulaikius neblaivius vairuotojus pagal BK ir ANK, skirtingų užduočių apskrities vyriausiojo policijos komisariato lygmeniu, dažno darbo grafikų keitimo, kuratorių skyrimo, neaiškios motyvacinės sistemos ir bendravimo problemų su komisariato vadovu.

Pasak LPPS pirmininkės, bendraujant su pareigūnais aiškiai buvo galima identifikuoti problemų priežastis - pakankamai didelis darbuotojų nekomplektas ir nepakankama vadovo komunikacija su pavaldiniais, prastas mikroklimatas.

„Kita opi problema - didesnę patirtį ir stažą turinčių policijos pareigūnų motyvacijos stoka, kuri visiškai suprantama ir atsiradusi dėl anksčiau taikytos ydingos metinių vertinimų sistemos, kai buvo vertinama ne pagal pasiektus rezultatus ir kompetenciją, o siekiant „pritempti“ prie konkrečių sumų“, -po susitikimo sakė R.Katinienė.

Anot profesinės sąjungos pirmininkės, dalį problemų, tarpininkaujant įstaigos vadovui, padės išspręsti naujų pareigūnų, baigusių studijas, paskyrimas į Jurbarko policijos komisariatą, metinių vertinimų kriterijų peržiūrėjimas, atsižvelgiant į ne nuo pareigūnų darbo priklausančias aplinkybes, pokyčiai organizuojant darbą. Visgi, pasak R.Katinienės, sunkiausia išspręsti problemas, susijusias ne su darbo organizavimu, bet su žmonių asmeninėmis savybėmis.

Profesinės sąjungos pirmininkė teigė, jog tiek su policijos komisariato vadovais, tiek su darbuotojais sutarta, jog abi pusės sieks kompromisų, aiškių sprendimų ir geresnės komunikacijos.

Kitos naujienos

bottom of page